Λαυρεωτική
Μεγάλη δικαστική νίκη για την Κερατέα

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

 

Μετά από εφτά χρόνια, μετά από διαρκείς αναβολές, ολοκληρώθηκε χθες μετά από εξαήμερη ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 2017, στο Μικτό Ορκωτό κακουργιοδικείο Αθηνών η σοβαρότερη ίσως από άποψη κατηγοριών δίκη, για τα γεγονότα του αγώνα της Κερατέας (11/12/2010-18/04/2011).

 

Στη δίκη, κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες ήταν εφτά κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου.

 

Οι κατηγορίες αφορούσαν γεγονότα και συλλήψεις που έγιναν στις 8/02/2011 τη γνωστή πλέον στην κοινωνική μνήμη του Δήμου, την μαύρη Τρίτη, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στην πόλη της Κερατέας.

 

Χθες το δικαστήριο αθώωσε για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες όλους τους κατηγορούμενους.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου που βασίσθηκε σε μια επική αγόρευση για τους αγώνες της κοινωνίας από την εισαγγελέα. Είναι άλλη μια, αλλά με τεράστιο ηθικό βάρος δικαίωση του νόμιμου δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων.

 

Συνολικά κατέπεσαν στο δικαστήριο όλες οι κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούσαν 4 κατηγορούμενους και όλες οι πλημμεληματικές που αφορούσαν και τους 7 κατηγορούμενους, εκτός μιας πλημμεληματικής για έναν κατηγορούμενο, για τον οποίο ασκήθηκε έφεση.

 

Την ακροαματική διαδικασία των έξι ημερών παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ περίπου 20 από αυτούς ήταν μάρτυρες υπεράσπισης.

 

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής, όλες οι παρατάξεις, χαιρετίζουν τη μεγάλη αυτή δικαστική νίκη, που προστίθεται σε μια αλλυσίδα τέτοιων δικών με θετικό αποτέλεσμα.

 

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται σε αυτή τη φάση στους δικαστικούς αγώνες, ιδίως στους δικηγόρους και στην Ελληνική δικαιοσύνη.

 

Η δίκη αυτή ίσως ήταν η σημαντικότερη, όμως ας μην ξεχνάμε ότι απομένουν και άλλες ακόμη.

 

Η περιοχή μας, η Κερατέα, ο Δήμος μας δικαιώνεται σε κάθε επίπεδο για το μεγάλο αγώνα, που έδωσε και δίνει από το 1996 έως σήμερα, και ιδιαίτερα τις 128 ημέρες».

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS