Σαρωνικός
Νέα πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

 

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Λαγονήσι, στη συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη. Ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Επίσης τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

 

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η καταστροφική πυρκαγιά που μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση.

 

Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λίγο μετά τη δύση του ηλίου και συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή μόνο επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα, 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας Δήμου Σαρωνικού και 12 οχήματα ΟΤΑ.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση να εκκενωθούν τα σπίτια που βρίσκονταν κοντά στην εστία της φωτιάς.

 

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 πυροσβεστικό όχημα, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε εκδήλωση πυρκαγιάς ή οτιδήποτε που μπορεί να την προκαλέσει, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της Π.Υ. 199 ή στο κινητό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού 6944542155.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS