Βάρη
Η διαμόρφωση της πλατείας Νυμφών

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου2017

 

Ολοκληρώθηκε η τρίτη σε σειρά συνάντηση διαβούλευσης για την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών στην Βουλιαγμένης, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στη γεμάτη αίθουσα του καταστήματος «Aqua Marina». Παρουσία πολλών κατοίκων, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε τη μελέτη ανάπλασης τη πλατείας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις προηγούμενες δύο διαβουλεύσεις ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους «αριθμούς» της μελέτης.

 

Όπως φάνηκε σε σχετικό πίνακα που παρουσιάστηκε, σε όλες τις εξελικτικές φάσης της πρότασης ανάπλασης μετά την αρχική, το πράσινο και τα μεγάλα δέντρα της πλατείας αυξάνονται σημαντικά και ο χώρος για την ανάπτυξη τραμεζοκαθισμάτων μειώνεται κατά 50%.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την πρόταση των μελετητών που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί τσιμέντο στην πλατεία και να μην αλλοιωθεί η σημερινή χωμάτινη φυσιογνωμία της.

 

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε με προσοχή όλους του ομιλητές, σχολίασε αρκετές από τις τοποθετήσεις και κλείνοντας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία ανάπλαση αν αυτή δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε ότι μετά τη χθεσινή συζήτηση ο Δήμος θα προχωρήσει σε εργασίες επισκευής της πλατείας, αντικαθιστώντας τις σπασμένες πλάκες, τα φωτιστικά και τα παγκάκια, αφού στη συγκεκριμένη πλατεία δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από το 1975, ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια ανάπλασης, θα μεταφέρει τις απόψεις και τα αιτήματα των κατοίκων στους μελετητές και όταν υπάρχει νέα πρόταση θα συνεχιστεί η διαδικασία της διαβούλευσης.

 

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής σε διαδικασίες διαβούλευσης, αφού θεωρεί πως όλα τα μεγάλα έργα στην πόλη πρέπει να έχουν την αποδοχή των πολιτών.

 

 

Επισυνάπτονται τα σχέδια της μελέτης που παρουσιάστηκαν στη διαβούλευση της 7ης Νοεμβρίου. 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS