Η στήλη του πολίτη
Είχαν ρημάξει τα Κοιμητήρια στα Μεσόγεια

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

 

Περισσότερα από 150 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας, του Λαυρίου και της Παιανίας είχαν κλέψει δύο άντρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

 

Το πρωί της Τετάρτης, κοντά στο Γ' Νεκροταφείου Αθηνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο και μία 55χρονη καθώς και έναν 42χρονο Αλβανό, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε πλήθος μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών προσφάτως αποσπασθέντων από τη βάση τους, καθώς και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να αφαιρέσουν τα ανωτέρω αντικείμενα από τα μνήματα. Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω τα είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο της Παιανίας.

 

Από την έρευνα του Τ.Α. Λαυρεωτικής αποκαλύφθηκε η δράση της παραπάνω σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. Όπως διαπιστώθηκε, από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής.

 

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής και κατόπτευαν τον χώρο, υπολογίζοντας το πλήθος και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων. Εν συνεχεία, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, αφού προηγουμένως επιβεβαίωναν ότι δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο των Κοιμητηρίων και πέριξ αυτών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούσαν. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου 94 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας 50 καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

 

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μπρούτζινοι σταυροί, 16 μπρούτζινες ανθοστήλες, 65 μπρούτζινα καντήλια και 10 μπρούτζινα θυμιατά.

 

Σημειώνεται, ότι ο 56χρονος και η 55χρονη συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, από αστυνομικούς του Τ. Α Θηβών, για παρόμοια αδικήματα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS