πολιτιστικά
Οι Encardia έρχονται στα ”Σφήττεια 2017”

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

 

Οι Encardia έρχονται στα "Σφήττεια 2017", αυτή την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 21:00, στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου. Οι Encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια, μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

 

Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νότια Γαλλία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.α. Έχουν εκδόσει πέντε δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.

 

Τον Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου, που καταγράφει την πορεία του συγκροτήματος, με τον τίτλο “Encardia, Η πέτρα που χορεύει», απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον Μάρτιο του 2013 και τον Φεβρουάριο του 2014, ανέβασαν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Γυναίκες της πέτρας» στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αντίστοιχα, μαζί με το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες» και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Το χειμώνα του 2016 παρουσίασαν στο αθηναϊκό κοινό τη μουσικοθεατρική παράσταση «I Emigranti», (Θέατρο “Faust”) μια παράσταση μνήμης και ελπίδας, η οποία θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και επίκαιρη.

 

Είσοδος Ελεύθερη


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS