υγεία
Η μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ”ΓΑΛΙΛΑΙΑ”

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

 

Συνάντηση και ξενάγηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικόλαου.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Παιανίας Σπύρος Στάμου, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ολοκλήρωση του ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στα Σπάτα, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2017 και θα παράσχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη φροντίδα κυρίως σε ογκολογικούς ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου και διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση του χώρου με το ποσό των 450.000€, ενώ όλοι οι παριστάμενοι επικεντρώθηκαν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι δημοτικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες να βοηθήσουν στο σπουδαίο αυτό έργο της Μητροπόλεως μας. Από τη μεριά τους οι δήμαρχοι δήλωσαν πως θα στηρίξουν αυτή τη δράση όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από την εξαιρετική δομή που θα λειτουργήσει, επίσης παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς μέσω του πιλοτικού προγράμματος κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” του νοσοκομείου Αγίου Σάββα, που χρηματοδοτείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

 

Το πρόγραμμα προσφέρει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα.

 

Οι περιοχές που καλύπτει το πρόγραμμα είναι: Παλλήνη, Κάντζα, Γέρακας, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Πικέρμι, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Κορωπί και Καλύβια.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2106409242, 2106635955, 6936009933, καθώς και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του τμήματός σας. 

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS