Κορωπί
Ο Νίκος Γιαννάκος για την αντιπολίτευση

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κορωπίου, Νίκος Γιαννάκος, τοποθετήθηκε για την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου» από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27-9-2017, αλλά και για τον αποκλεισμό της ΠΠΚ από την πρόσφατη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε για τη μεταφορά απορριμμάτων σε λατομία της περιοχής.

 

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γιαννάκου :

 

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι παράγοντες της μείζονος αντιπολίτευσης συνεχίζουν μια τακτική τεχνητών αντιπαραθέσεων και δημιουργίας εσωτερικών διαιρέσεων. Στο δημοτικό συμβούλιο αποτυπώνεται ο συσχετισμός της λαϊκής εντολής και εκπροσώπησης με ξεκάθαρο τρόπο και η πολιτική ευθύνη είναι ανάλογη αυτής της εκπροσώπησης. Όπως καταδικάζω κάθε αντιθεσμική ενέργεια που προσβάλλει το Ελληνικό Σύνταγμα και τους εκπροσώπους των πολιτικών θεσμών με τον ίδιο τρόπο καταδικάζω και πρακτικές υπονόμευσης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου με οργανωμένες αποχωρήσεις που δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και καμία δικαιολογία καθότι καμία ενέργεια αποκλεισμού συναδέλφων δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής δεν έγινε στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Το Κορωπί  είπε δυνατά και καθαρά ΟΧΙ στις αυταρχικές μεθοδεύσεις του ΕΔΣΝΑ για τα απορρίμματα στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Κρωπίας που ασκεί τη διοίκηση. Δεν διοργανώθηκε στο πλαίσιο Δημοτικού Συμβουλίου. Για όσα στραβά έγιναν στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο της μεγάλης συγκέντρωσης οφείλουμε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην ξανασυμβούν. Διότι στόχος όλων μας είναι να μην αφήσουμε να φορτώσει ο οποιοσδήποτε κρατικός ή συλλογικός  αυτοδιοικητικός φορέας στον Κορωπιώτικο λαό περαιτέρω βάρη και χειροτέρευση των περιβαλλοντικών όρων διαβίωσης της οικογένειάς του. Το Κορωπί μας θέλει όλους μαζί στις διεκδικήσεις. Ο ρόλος μου είναι πάντα ενωτικός τόσο στο προεδρείο και στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στη κοινωνία του Κορωπίου. Αρκεί να γίνει όμως κατανοητό και το αυτονόητο : η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία-καταθέτοντας φυσικά τις διαφωνίες της- δεν μπορεί παρά να συντάσσεται προς τα έξω με την απόφαση της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα όταν αυτή η απόφαση αφορά δημοτικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.

 

Δεν χωράνε ενέργειες υπονόμευσης και διαφοροποίησης την ώρα του μεγάλου αγώνα που αρχίζει. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ενωμένο μπορεί να συντονίσει τον αγώνα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Κορωπιώτικου λαού και να εγγυηθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες».

 


Από: Νίκο πέφτεις σε χοντρές αντιφάσεις
 Τις οποίες αντιλαμβάνεσαι, αλλα τί να πείς και εσύ. Τη μια αφαιρείς το δικαίωμα σε κάποιον να μιλήσει σε μια δημόσια συζήτηση λες και είσαι σε άλλη ήπειρο, σε άλλη εποχή και κατέχεις και κάνα σοβαρό αξίωμα - διεκπεραίωση έκανες- και απο την άλλη θέλεις να μας επισημάνεις τη σημασία της συλλογικής δράσης και της ενότητας. Ελπίζω να μην το επαναλάβεις γιατί είσαι νέος πολιτικός και τώρα θα φανεί η ποιότητα σου - η στόφα σου. Μη νομίζεις, πολλοί κατάλαβαν τι έγινε εκείνη την ημέρα και δε μίλησαν. Επίσης και άλλοι σοβαροί παράγοντες που ήθελαν να ακουστούν δεν τους επιτράπηκε να μιλήσουν. Δηλαδή ο ρόλος της διεκπεραίωσης δεν εξυπηρετήθηκε γενικώς. Την επόμενη φορά ελπίζω να πάνε όλα καλύτερα και να μη σηκώσεις εσύ το βάρος των άλλων στους ωμούς σου λόγω άγνοιας κινδύνου. Φιλικά
Από: Μάκης
 Διαβάζοντας αυτά που λέει ο Πρόεδρος , βλέπω μόνο αλήθειες που κάποιους τους πονάνε ....δεν θέλουν να πιστέψουν , ότι ο Κιούσης είναι δήμαρχος του 75% και ότι έστειλε την Αναγέννηση στον Άδη . Πιείτε τώρα στο γνωστό τραπέζι της πλατείας το καφέ σας και κλάψτε αν έχετε τσίπα, για τους σπόρους των προβλημάτων που αφήσατε στο Κορωπί και τώρα έγιναν ολόκληρα δέντρα (σκουπίδια , διάταγμα Υμηττου , Ανταποδοτικά Αεροδρομίου , ρομά και αλλά αμέτρητα )
Από: μουγκα
 τυφλα να εχει ο Μαδουρο μα να εχουν λογο οι μειοψηφιε οι μειοψηφιες ακολουθουν δεν μιλουν και συμφωνουν μα να μοιραζουν εντυπα πολιτικες παραταξεις που ακουστηκε ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αντεχεις καποιοι προσπαθουν να κρυψουν την ανικανοτητα τους με αυταρχικες πρακτικες κριμα να πεφτουν σε παγοιδα σοβαρα ατομα σαν τον κ Γιαννακο
Από: Nico reloaded
 Nico reloaded
Μάθε βρε "Νίκο πέφτεις σε αντιφάσεις" να αράζεις το αμάξι σωστά , όχι ανάποδα-αντίθετης φοράς με την κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο όλο το Σ/Κ και μετά έλα πες την γνώμη σου.
Από: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ
 Πείτε την αλήθεια ρε… Ήμουν ένας από τους 300 που ήταν μέσα στο αμφιθέατρο . Ο Κιούσης δεν ήθελε να πάρουν το λόγο και ο Γιαννάκος θα τους τον έδινε, στο τέλος αιφνιδιαστικά το τέλειωσε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος έκανε πίσω για να μην τσακωθεί δημόσια . ΕΡΩΤΗΜΑ προς Δ. ΚΙΟΥΣΗ και ΑΘ. ΚΙΟΥΣΗ κοινό …. αν όντως αρπάξει την ευκαιρία και παραιτηθεί ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ποιος θα χάσει πιο πολλά, γιατί ο Πρόεδρος έχει συμπάθειες παντού και με απλή αναλογική το 2019 θα αλλάξουν πολλά . ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .
Από: #ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
 Ο ΚΑΚΟΣ ΝΊΚΟΣ ΓΙΑΝΝΆΚΟΣ ΔΕΝ ΆΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΝΑ ΜΙΛΉΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ.
ΤΏΡΑ ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΊΟΥ ΝΑ ΜΙΛΆΕΙ Ο ΘΩΜΆ ΠΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΏΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ.
Από: Nico overloaded - σας ξαναπήραμε χαμπαρι
 Οι συμβουλές δημοσίως πονάνε αλλά πρέπει και να σε βοηθάνε. Δε γίνεται να λέμε ότι μας βολεύει και οι άλλοι να συμφωνούν. Πως να το κάνουμε. Άντε την επόμενη φορά θα πάνε όλα καλύτερα.
Από: ΦΟΥΣΑ ΚΡΟ
 Ο βαθειά νυχτομένος "ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ" δεν κατάλαβε ότι άλλο βούρτσα κι άλλο ... Ο Θ. Πρόφης μίλησε προτος γιατί είναι ο μ΄νος που έχει δημοσιεύσει κάτι για το θέμα αυτό (αρέσει δεν αρέσει). Όλοι οι άλλοι περίμενα την εκδήλοση του Δήμαρχου για να πουν όσα είπαν.
Από: gjarpër
 Αντικειμενικέ, αν ο Γιαννάκος θέλει να κατέβει για Δήμαρχος πρέπει να δείξει ότι διαθέτει αυτόνομη προσωπικότητα. Ως σκιά του Δημάρχου δεν έχει μέλλον.
Από: Mariak
 Νομιζω οτι η συζητηση εχει "ξεφυγει". Οπως διαβασα την ανακοινωση αναφερεται στο αιτημα της αντιπολιτευσης για παραιτηση του Προεδρου, ουτε για σκιες γινεται λογος ουτε για εκλογικα σεναρια . και δεν νομιζω να περισσευουν ικανοι δημοτικοι συμβουλοι σαν τον κ. Γιαννακο, ακομα κ αν δεν ταυτιζομαστε ολοι πολιτικα μαζι του.
Από: ΚΑΝΕΤΑΙ ΜΠΑΜ
 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΑΙ ΔΙΧΟΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ Η ΦΑΒΑ , ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ!!!!
Από: ΕΡΩΤΩ---ΑΠΑΝΤΑΣ
 ** Πόσους εκλεγμένους , από τον λαό , συμβούλους παραίτησε η Πρωτοδουλία της Αθηνάς , γιά να αναλάβει ο μέγας αυτοδιοικητικός .... ιστορικός ... Θωμάς Πρόφης ;;;;;;;;;;
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS