Κορωπί
Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη στο Κορωπί

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

 

Τη μείωση κατά 10% των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1/1/2018, σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους – βιομηχανίες (έως 6000 τ.μ.), αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής Αρχής, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που έχουν βρεθεί οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης και προκειμένου ο Δήμος Κρωπίας να στηρίξει τους πολίτες της περιοχής και να συνδράμει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, προτάθηκε η μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών κατά 10%, επισημαίνοντας πως η μείωση που θα προκληθεί στα έσοδα χρήσης της ανταποδοτικής υπηρεσίας έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από το χρηματικό υπόλοιπο των προηγούμενων ετών.

 

Η αναπροσαρμογή των συντελεστών χρέωσης τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 και εφεξής μειωμένοι κατά 10% έχει ως εξής:

 

Οικίες (κατοικίες & κοινόχρηστοι ) €/τμ : από 1,48 σε 1,33

 

Στεγασμένοι χώροι (καταστήματα επαγγελματικοί χώροι -βιομηχανίες  €/τμ) : μέχρι 6000τμ, από 3,39 σε 3,05€/τμ  - πάνω από 6001 τμ , 1,1€/τμ

 

Ακάλυπτος χώρος επαγγελματικών παροχών €/τμ : χρεώνεται το 1/3 του χρησιμοποιούμενου ακαλύπτου χώρου του ακινήτου στις κατά περίπτωση με βάση τις τιμές των στεγασμένων χώρων (καταστήματα επαγγελματικοί χώροι -βιομηχανίες  €/τμ)

 

Να σημειωθεί ότι οι συντελεστές ισχύουν και για τις εκτός σχεδίου περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται από την υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, παρά το γεγονός ότι το κόστος αποκομιδής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερο από αυτό των εντός σχεδίου περιοχών.     

 

Η αντιπολίτευση

 

Ωστόσο η αντιπολιτευτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου» θεωρεί ότι η δημοτική Αρχή καθυστέρησε πάρα πολύ τη μείωση των δημοτικών τελών, ισχυριζόμενη ότι από τα προηγούμενα χρόνια γειτονικοί Δήμοι είχαν προχωρήσει σε μειώσεις.

 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της αντιπολίτευσης:

 

Μετά από επανειλημμένες πιέσεις μας τα τρία τελευταία χρόνια, που με υπευθυνότητα ασκούμε τα καθήκοντα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, αποφασίστηκε επιτέλους  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/12 η μείωση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 10%.

 

Σε όλη την περίοδο της θητείας της η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε επιδείξει πλήρη αδράνεια και αναλγησία απέναντι στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας. Δεν έκανε καμία οριζόντια μείωση και ανακοίνωνε ψευδώς ότι τα Δημοτικά Τέλη στο Κορωπί «θεωρούνται  μακράν ως τα χαμηλότερα στο νομό Αττικής». Προέβαλε δε ως επίτευγμα το γεγονός ότι δεν προέβη σε καμία αύξηση (!) όταν σε πλήθος γειτονικών Δήμων είχαν γίνει μειώσεις.

 

Το αποτέλεσμα ήταν, παρόλο που τα Δημοτικά Τέλη είναι ανταποδοτικά, να συγκεντρωθούν υψηλά χρηματικά υπόλοιπα τα οποία μετά από επανειλημμένες πιέσεις μας η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για τη μείωση των τελών κατά 10%.

 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Χαιρετίζουμε και υπερψηφίσαμε την πρόταση αυτή αν και σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου υπήρχε περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης. Προτείνουμε όμως να συμπληρωθεί και με κατηγοριοποίηση των κατοικιών (π.χ. εξοχικές - κύριες κατοικίες) και των επαγγελματικών χώρων ώστε να είναι δικαιότερες οι χρεώσεις. Προτείνουμε ακόμα το συνδυασμό της με κίνητρα για προγράμματα ανακύκλωσης. Δυστυχώς οι προτάσεις μας αυτές απορρίφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε οι υπηρεσίες της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού να παρέχονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκών πόλεων με το χαμηλότερο δυνατό και, κυρίως, δίκαιο κόστος.

 


Από: ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΟΣ
 Να και κάτι καλό από τον κύριο Κιούση.....
Από: George
 Τρία χρόνια τα έλεγε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, επιτέλους έκανε ένα διστακτικό έστω βήμα.
Από: Τασία
 Μιας και έχετε τη φωτογραφία του Δημαρχείου η σημαία έχει ξανασκιστεί. Ας την αλλάξει κάποιος από το Δημαρχείο.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS