Μαρκόπουλο
Προσεχώς έργα σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

 

Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, στην 34η συνεδρίασή του υπερψήφισε την εκτέλεση του έργου για συντήρηση και αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων της πόλεως του Μαρκοπούλου, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα βελτιώσει την άμεση καθημερινότητα των πολιτών, του οικισμού του Μαρκοπούλου. Η τεχνική περιγραφή που ετοίμασε και κατέθεσε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου στην Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβάνει την ολική αποκατάσταση των οδών:

 

Π. Χασιώτη, Δ. Ρεμπούσκου, Ε. Πίντζου, Γ. Μεθενίτη, Παπασιδέρη, Χ. Νικολάου, των περιμετρικών οδών της πλατείας Πετούρη (Πούσι Ρι), Γ. Β. Σπυράκου, Γέγου, Γ. Παπαβασιλείου, τμήμα της Λ. Πόρτο Ράφτη, Α. Μιχαιρίνας, Α. Αλλαγιάννη, Νίκης και Κων/νου Αλλαγιάννη.

 

Επίσης, περιλαμβάνει, την τμηματική αποκατάσταση των παρακάτω οδών, στη συμβολή τους, με τις ανωτέρω οδούς:

 

Στουραΐτη, 28ης Οκτωβρίου, Γ. Πίνη, Π. Πέτρου, Δ. Αλλαγιάννη στην συμβολή με την οδό Μπάρτζη, Λ. Αθηνών και Μουσχουντή.

 

Επιπροσθέτως, στην οδό Παπαδημητρίου θα κατασκευαστεί εκ νέου, τόσο το οδόστρωμα όσο και το πεζοδρόμιο.

 

Είναι προφανές, ότι οι δρόμοι που επιλέγηκαν, συνδέονται άμεσα με την αποκατάσταση των ζημιών από το έργο της Αποχέτευσης στις ως άνω γειτονιές.

 

Αντίστοιχος φάκελος έργου, έχει ήδη ετοιμαστεί και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα, προς ψήφιση στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, για τις ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου, στο Πόρτο Ράφτη!

 

Αξίζει να επισημανθεί επίσης, ότι, οι προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν στο ταρτάν του σταδίου Μαρκοπούλου και στην συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου, θα κατατεθούν, επίσης προς ψήφιση, σε προσεχές Περιφερειακό συμβούλιο.

 

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στην αρχή του νέου έτους, ξεκινάει η υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη, έχοντας εξασφαλίσει την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, ύψους 30 εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκά κονδύλια! (διαχειριστής των χρημάτων, είναι η Περιφέρεια Αττικής). Ήδη δημοπρατήθηκαν τρία από τα πέντε υποέργα, με πρώτο το υποέργο της κατασκευής των αντλιοστασίων που ξεκινάει σε τρεις μήνες, μόλις ολοκληρωθεί, η διαδικασία ανάδειξης του εργολάβου! 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS