Μαρκόπουλο
Κινητοποίηση για τη σχολική στέγη

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου2017

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου υπερασπίζει το Δημόσιο σχολείο και παλεύει για το καλύτερο, συνεχίζει τις προσπάθειές της γιατί η υπόθεση της φοίτησης των παιδιών σε ασφαλή, δημόσια κτίρια μας αφορά όλους. 

 

Τα τελευταία χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Συλλ. Γονέων στο Δήμο Μαρκοπούλου, παλεύουν και διεκδικούν δημόσια και ασφαλή σχολικά κτίρια. Το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο με σχολεία εξ ολοκλήρου από αίθουσες προκάτ (4ο ΔΣ Μαρκ/λου, 3ο ΔΣ Π. Ράφτη) ή, στην καλύτερη περίπτωση, με προσθήκες αιθουσών προκάτ (2ο ΔΣ Π. Ράφτη, 1ο ΓΕ.Λ Μρκ/λου) αλλά και η ενοικίαση εμπορικών κτιρίων ως σχολ. μονάδες (2ο ΔΣ και 2ο ΓΕ.Λ. στο Π. Ράφτη) έχουν δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τα παιδιά, σε συνάρτηση με όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία μας.

 

Γι' αυτό καλούν όλους τους γονείς και τους μαθητές στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου και την κατάθεση υπομνήματος διαμαρτυρίας και ψηφίσματος στο Δημαρχείο.

 

Αναλυτικότερα το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου επισημαίνει τα εξής:

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί και έχει υποχρέωση να παίξει. Απουσιάζει από κάθε διεκδικητική ενέργεια πίεσης προς κάθε Δημόσιο Οργανισμό ή Υπηρεσία αλλά και συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής κοινωνίας που θα “τρέξουν” την ανέγερση ή/και προσθήκη δημόσιων σχολικών εγκαταστάσεων. 

 

Με δεδομένη τη θέλησή μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο σχολείο και να το κάνουμε καλύτερο, δε μένουμε απαθείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας γιατί η υπόθεση της φοίτησης των παιδιών μας σε ασφαλή, δημόσια κτίρια μας αφορά ΟΛΟΥΣ. 

 

Απαιτούμε από το Δήμο:

 

Άμεση υλοποίηση κατασκευής ή/και εγκατάστασης αιθουσών όπου χρειάζονται (4ο ΔΣ)

 

Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα σχολεία, κατά προτεραιότητα.

 

Υποδομές πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σχολεία και ανελκυστήρας κατά προτεραιότητα (1ο Γυμνάσιο Μαρκ/λου, 3ο ΔΣ Μαρκ/λου, 2ο ΔΣ Π. Ράφτη).

 

Ενεργοποίηση της Πράξης Εφαρμογής στους χαρακτηρισμένους χώρους των Ο.Τ. (Ρυμοτ. Σχέδιο) ή την αγορά οικοπέδων για ανέγερση νέων σχολείων.

 

Την απεμπλοκή της υπόθεσης ανέγερσης του νέου 2ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη (Χιλίστρα) με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. (ΥπΟικ, ΥπΥποδ) και την έναρξη μελέτης του έργου.

 

Την επίσπευση διαδικασιών παράδοσης χωματουργικών και έναρξης κατασκευής από την ΚτΥπ, του νέου 2ου ΓΕ.Λ. (θέση Deck).

 

Την έκδοση Π.Δ. και κάθε περαιτέρω ενέργειας για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο 2ο ΔΣ Μαρκ/λου.

 

Την προκήρυξη και “γόνιμη” κατάληξη διαγωνισμού για την ενοικίαση κτιρίου μετεγκατάστασης του 3ου Νηπιαγωγείου Π. Ράφτη.

 

"ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ"

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημείο εκκίνησης των σχολείων του Π. Ράφτη θα είναι η διασταύρωση Βραυρώνας (εμπορ. καταστ. Istikbal) στις 10:00 π.μ.. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν με τα σχολεία του Μαρκοπούλου (στο ύψος του S. Market Σκλαβενίτης) για να καταλήξουν στην πλατεία Μαρκοπούλου.

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS