Μαρκόπουλο
Ενημέρωση για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

 

Σε ενημέρωση για την εξέλιξη του αποχετευτικού έργου σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Πόρτο Ράφτη (16 χλμ.) και σε βάθος περίπου 400 μέτρων, προχώρησε ο Δήμος Μαρκοπούλου.

 

Συγκεκριμένα, το δίκτυο αποχέτευσης αφορά τη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία – διάθεση αστικών λυμάτων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 3 μεγάλα υποέργα, τα οποία αφορούν:

 

Α) 8 αντλιοστάσια ακαθάρτων

 

Β) αγωγούς αποχέτευσης και μεταφοράς ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, συνολικού μήκους περίπου 45 χλμ.

 

Γ) αναβάθμιση της ήδη ολοκληρωμένης και πλήρως λειτουργικής εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Μαρκοπούλου, σε νέα συνολική δυναμικότητα 40.000 κατοίκων!

 

Εξ’ αυτών, το πρώτο προς υλοποίηση υποέργο, είναι τα αντλιοστάσια ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη, προϋπολογισμού 4.800.000€ με το οποίο, θα κατασκευαστούν 8 αντλιοστάσια, για τη μεταφορά των ακαθάρτων υδάτων από το Πόρτο Ράφτη, στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Μετά την δημοσίευση της προκήρυξης, το υποέργο δημοπρατήθηκε και βρίσκεται ήδη, στο τελικό στάδιο εκδίκασης των ενστάσεων και προσφυγών στην διαγωνιστική διαδικασία. Σύμφωνα με τον Δήμο, ότι το αργότερο έως τον Σεπτέμβρη, θα έχει ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση του εργολάβου, που θα υλοποιήσει το έργο.

 


Από: Πέτρος
 Άντε με το καλό
Από: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΡΑΣ
 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.....
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ? ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ?
Από: Δήμητρα
 σιγά μην ξεκινήσει ο εργολάβος τον Σεπτέμβρη
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS