Μαρκόπουλο
Απόκριες με Μουσούνες στο Μαρκόπουλο

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2018

 

Αποκριάτικη Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο απόγευμα στις 7 μ.μ., θα αναβιώσει, με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο έθιμο «Μουσούνες»!

 

Η φετινή Αποκριάτικη Γιορτή θα πλαισιωθεί με πολύ χορό και διασκέδαση, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών face painting, με την μασκώτ «Παπαστρούμφ», κλόουν, ζογκλέρ, σχοινοβάτες, ισορροπιστές, ντελάληδες και τυμπανιστές, να δίνουν τον ρυθμό στο παραδοσιακό γαϊτανάκι και φυσικά, στο μεγάλο Καρναβάλι!

 

Η ομάδα Καρναβαλιστών, που θα επιλεγεί με την καλύτερη θεματολογία από την τετραμελή επιτροπή, με εκπροσώπους από το Δήμο, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους Πολιτιστικούς συλλόγους, θα λάβει ως αναμνηστικό, ένα «Έργο Τέχνης» από το τμήμα ζωγραφικής του προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» και ως έπαθλο, για κάθε μέλος της ομάδας, κάρτα ελεύθερης εισόδου στη δημοτική πλαζ Αυλακίου, στο Πόρτο Ράφτη, για το καλοκαίρι του 2018!

 

Επίσης, στους χώρους του εργαστηρίου ζωγραφικής, του «Προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» το Σάββατο  17 Φεβρουαρίου 2018, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στον δημοτικό πολυχώρο Πολιτισμού, δίπλα από το νέο δημοτικό υποκατάστημα, στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., στο κτίριο Παπουλάκου, οδός Καραολή και Δημητρίου, στο Μαρκόπουλο, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους Αποκριάτικες κατασκευές και να μεταμορφωθούν για αυτές τις Απόκριες.

 

Το απόγευμα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μαρκοπούλου, η «Κ.Δ.Ε.Μ.» σε συνεργασία με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Μυρρινούς», αναβιώνει το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο Έθιμο: «Μουσούνες» !

 

 

Διοργάνωση: Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS