απόψεις
Η Δούρου, η αρκούδα και τα σκουπίδια

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

 

Αφιερωμένο στην αγαπητή Ρένα Δούρου.

 

Αχ Βασίλισσά μου … πόσο μακριά από όλα είσαι? Γράφεις για το λινκ ιστοσελίδας που ανάρτησε η «συνφεισμπουκίτισσα σου» και πως δεν ανιχνεύεται στο Alexa Rank! Έτσι σου είπαν έτσι λες … μάλλον δεν ξέρεις τίποτα για το Alexa. Το Mesogianews.gr μια χαρά ανιχνεύεται στο Alexa, αλλά για μένα δεν έχει καμία σημασία, γιατί το Alexa εξυπηρετεί την Google, άλλους κολοσσούς που παρέχουν υπηρεσίες, τις διαφημιστικές εταιρείες και πολλά άλλα. Όταν ξεκινάς ένα λιβελογράφημα με ανακρίβειες, λογικό είναι στο τέλος της ιστοριούλας σου να θες να σβήσεις και τον ήλιο!

 

Βασίλισσά μου, αυτοί που θέλω να με διαβάσουν, με διαβάζουν … και μόνο αυτοί ξέρουν αν το Mesogianews.gr είναι έγκυρο. Ακόμα όμως και τώρα που σου γράφω δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς σε χάλασε … σε ποιο σημείο του άρθρου, που έχει στηριχθεί στο Δ.Τ. του Δήμου Κρωπίας και στην απόφαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, δεν τα γράφω όπως πραγματικά συνέβησαν.

 

Λοιπόν, Βασίλισσά μου, ως “διαχειρίστρια” του προσωπικού σου λογαριασμού (όπως γράφεις!) (αλήθεια γράφουν και άλλοι, που δεν είναι “διαχειριστές”?) θα έπρεπε να απαντήσεις γιατί έχεις διοργανώσει τόσες ημερίδες και διημερίδες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και πρόσφατα ενέκρινες μία μελέτη – έκθεση που αναφέρει που μπορούν να χωροθετηθούν ΧΥΤ. Αλήθεια που πήγαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια, οι μελέτες και το όραμά σου για εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων που θα παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα ή θα τροφοδοτούν την πόλη με ζεστό νερό? Αυτή την απάντηση περιμένουν οι «συνφεισμπουκίτες σου» και εσύ τους γράφεις για το ντέφι και την αρκούδα, που στην προκειμένη περίπτωση οι κυβερνώντες εξακολουθούν να χτυπούν το ντέφι και ο λαός να ταλαιπωρείται σαν την αρκούδα. Ξέρεις κάτι όμως … δεν είναι να παίζεις και πολύ με τα όρια της αρκούδας!

 

Τα ξαναλέμε,

 

Σφήξ

 

 

Για να καταλάβεις αναγνώστης μου τι έχει προηγηθεί:

 

Στις 11 Αυγούστου, η κα Ε.Γ. πόσταρε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook το δημοσίευμα του Mesogianews με τίτλο "Θέλουν τα λατομεία για σκουπιδότοπους". Στη συνέχεια η Ε.Γ. γράφει: «κυρία Δούρου, και είμαστε και φίλες στο fb, ΕΝΤΕΛΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ, όμως!» και στη συνέχεια η κα Δούρου αρχίζει τα γενικόλογα χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις που της θέτουν τόσο η κα Ε.Γ. όσο και η κα Α.Κ. Κάπου στην πορεία, της κας Δούρου της φταίει και το Mesogianews (αμάν δηλαδή τόσες αλήθειες μαζεμένες πως τις γράφω κι εγώ!). Έπειτα η κα Α.Κ. (προφανώς για να καλμάρει την κα Δούρου, που είχε πάρει φόρα) γράφει: «Δεν μπορείτε να μιλάτε ετσι στους ανθρώπους που σας ψηφίσαμε, παρακαλώ πολύ Rena Dourou να χαμηλώσετε τους τόνους και να μας εξηγήσετε ψύχραιμα, ήρεμα και χωρίς κορώνες. Οπως σας σεβαστήκαμε, οφείλετε να μας σεβαστείτε»

 

Εκεί στάθηκε η κα Δούρου, άρπαξε την ευκαιρία για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και απάντησε: «μια χαρά μιλάω και εξηγώ όπως βλέπετε. Απλά οφείλετε να στοχαστειτε σχετικά με την υποκρισία. Κι επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω ακόμη κι εάν δεν το εννοούσατε ότι η λογική "σε ψήφισα άρα θα πράξεις αυτό που λέω εγώ " οι αιρετοί αυτό το λεβε "πολιτικό κόστος " μας οδήγησε σε αυτήν την κατάντια.»

 

Ο ιντερνετικός διάλογος συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο η κα Δούρου να δώσει σαφείς απαντήσεις, για το φλέγον θέμα … τη διαχείριση των απορριμμάτων!

 

Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου, η κα Δούρου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό:

 

«Μια ανάρτηση κυριακάτικη κι ελαφριά όσο χτυπά το ντέφι/true story

 

Συνφεισμπουκίτισσα αναρτά λινκ ιστοσελίδας, η οποία δεν ανιχνεύεται στο Alexa, αλλά έγκυρα και έγκαιρα ενημερώνει για θέματα τοπικά κι αυτοδιοικητικά.

 

Ως γνωστόν η καλή είδηση δεν είναι είδηση και για ιστοσελίδες που ανιχνεύονται, όποτε ο τίτλος τύπου "Χριστιανοί γρηγορείτε μας φέρνουν όλα τα σκουπίδια της Αττικής στον τόπο μας" αυξάνει τις πιθανότητες ανίχνευσης και ανάγνωσης.

 

Το ποστ της συνφεισμπουκίτισσας συνοδεύεται με ερώτηση σπάνιας εδώ μέσα ευγένειας- διότι τα περισσότερα ποστ είναι τύπου "του έκανα τη μούρη κρέας ", ύφος που χάνεται στο πι και φι έτσι και συναντηθεί ο χρήστης με αυτόν που του έκανε τη μούρη κρέας-την οποία θέλω να τιμήσω και για αυτό το λόγο της απαντώ ως διαχειρίστρια του προσωπικού μου λογαριασμού και όχι αυτού της περιφερειάρχου με αναφορά στην ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής, ενός επίσημου, δηλαδή φορέα και όχι από το halitheiathalampseistinperioximas.blogspot.gr.

 

Με ευχαριστεί για την απάντηση-εξίσου σπάνιο - και συνεχίσουμε την κουβέντα με μένα να μοιράζομαι το κατά τη γνώμη μου πιο σπουδαίο όλων στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά όχι μόνο.

 

Αυτό της διαπαιδαγώγησης των τοπικών κοινωνιών, όλων μας στην νοοτροπία nibi ( η γιαγιά το έλεγε "μακριά από τον απαυτό μας κι όπου θέλει ας είναι "), η οποία βοηθά και στη δημιουργία και επιβίωση [sic] διαφόρων ενημερωτικών ιστοτόπων, αλλά αυτό είναι άλλου ποστ θέμα.

 

Και τότε στο διάλογο αυτό έρχεται φεισμπουκίτισσα να πει το γνωστό "κ.Δούρου σας ψηφίσαμε και δε θα πρέπει να μας μιλάτε με αυτόν τρόπο" όπου ο τρόπος ακόμη δεν έχει βρεθεί να μας πει τι ακριβώς έκανε.

 

Η στιχομυθία έλαβε τέλος με τη φεισμπουκίτισσα να δίνει ραντεβού στα γουναράδικα, στα οποία της ευχήθηκα να μην βρεθεί κανένας μας.

 

Το θέμα, όμως, παραμένει.

 

Και φοβάμαι για χρόνια ακόμη.

 

Εξηγούμαι : οι πολίτες, ψηφοφόροι, εκλογείς -η γλώσσα δεν έχει συνώνυμα και αυτό άλλου ποστ θέμα -θεωρούν ότι αφού ψήφισαν θα πρέπει να εισακούονται ανεξάρτητα του αιτήματος και οι αιρετοί θεωρούν ότι εάν διαφωνήσουν με το αίτημα θα έχουν πολιτικό κόστος.

 

Χωρίς να καταστρατηγούμε τη βασική αρχή της εκπροσώπησης συμφερόντων στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, γιατί μας οδηγεί αρκετές φορές στο επικίνδυνα απολίτικο "υπάρχουν καλοί και κακοί σε όλα τα κόμματα " ο αιρετός έχει χρέος, ιερή υποχρέωση να μην οδηγείται μόνο από τα αιτήματα των εντολέων του.

 

Οφείλει να πληρώνει πολιτικό κόστος να το πω διαφορετικά, γιατί όταν αυτό δεν γίνεται το πως τελειώνει η ιστορία το γνωρίζουμε καλά τα τελευταία 7 χρόνια.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός Αττικής κι απτό, ώστε να μην σπεύσουν διάφοροι εμμονικοί στα σχόλια να με κατηγορήσουν για ιδεολογική μεροληψία, ο δρόμος στα Καμμένα Βούρλα.

 

Επειδή η καινούργια χάραξη που ουσιαστικά εξυπηρετεί πια το σύνολο της χώρας δεν περνάει από το μπουγατσατζίδικο του Τάκη και τα σουβενίρ της Μαρίας, οι δυο τελευταίοι άσκησαν πίεση στους τότε τοπικούς βουλευτές που δεν έπαιρναν το πολιτικό κόστος.

 

Ο δρόμος καθυστέρησε χρόνια ολόκληρα και για αυτό και για άλλα. Από κοντά και οι επιτροπές κατοίκων όψιμα ευαισθητοποιημένων για το περιβαλλοντοκτόνο του εγχειρήματος της καινούργιας χάραξης -άλλου ποστ κι αυτό θέμα, πώς η οικολογία στη χώρα μας στραπατσαρίστηκε σε χέρια διαφόρων και υπήρξε αρκετες φορες άλλοθι των πραγματικά περιβαλλοντοκτονων συμφερόντων -και πορευτήκαμε για πολλά χρόνια με τροχαία δυστυχήματα αλλά περνώντας μπροστά από τα σουβενίρ.

 

Όσο έχουμε ανάγκη σε τούτο τον τόπο να επανέλθει η λογοδοσία των αιρετών που δεκαετίες τώρα λειτούργησαν μακριά από τον έλεγχο και καταστροφικά, για να κλείσουν οι χαίνουσες πληγές της Δημοκρατίας -και στην Περιφέρεια Αττικής έχοντας γνώση της απαξίωσης των θεσμών δεν περιμένουμε την επόμενη κάλπη, αλλά διοργανώνουμε κουβέντες στις γειτονιές για τα πεπραγμένα, με συνεντεύξεις τύπου για απολογισμό, με βιντεάκια, με όποιο μέσο δεν απαιτεί εκλεκτικές σχέσεις με ΜΜΕ- άλλο τόσο έχουμε ανάγκη από αιρετούς που θα ηγούνται σε κρίσιμα ζητήματα κι όχι απλά θα αφουγκράζονται με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση κι επανεκλογή βλ.: l' ora legale σε άλλο ποστ.

 

Αλλιώς, ο επιούσιος άρτος/ η αποζημίωση του αξιώματος πληρώνεται ακριβά/ πονάνε πολύ οι αλυσίδες, όταν χορεύεις στο ρυθμό του ντεφιού.

 

Κι εάν στην περίπτωση της αρκούδας στο πανηγύρι το κόστος ήταν η πληγωμένη μουσούδα της και μόνο, στην περίπτωση της μη ανάληψης πολιτικής ευθύνης, το κόστος το πληρώνουμε με τις μουσούδες όλων μας τραυματισμένες κι όλοι αναξιοπρεπείς.

 

Χρειάστηκαν χρόνια για να καταργηθεί το απεχθές αυτό θέαμα 
αλλά καταργήθηκε,

 

χάρη σε αρκούδες που έσπασαν αλυσίδες και δάγκωσαν,

 

χάρη σε λίγους που δεν κατηγόρησαν τις αρκούδες γιατί αρνήθηκαν να χορέψουν στο ρυθμό.»

 


Από: Stat 71
 Μην τα βαζεις με βασίλισσες,και επιδοξες διαδοχους του Συριζοland λεμε..!!απλα αποδεξου την αλήθεια τους!
Από: Νυφίτσα
 Ρένα Δούρου........, η άφαντη Περιφερειάρχης
Από: Ο Κρίκης
 Ποιοι είμαστε εμείς που τολμάμε να ασκούμε κριτική στην "αυτοκράτορισσα" Δούρου;
Εμείς οι απλοί θνητοί τολμάμε να κριτικάρουμε μετά το φοβερό Διάγγελμα πάνω στα καμένα του Καπανδριτίου;
Ντροπή μας.
Όσο για τον κύριο Φιλίππου πιστεύω πως σήμερα θα έχει μετανιώσει πολύ που μεταφέρθηκε από τον Σαρωνικό στην Περιφέρεια.
Πέτρο μου, καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη.
Από: ΕΛΛΗΝΑΣ
 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ;
Από: CAT
 ΟΚ Ρένα, αφού δεν υπολογίζεις το πολιτικό κόστος προχώρα με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ σε Γραμματικό/Κερατέα όπως έχει αποφασιστεί σε εδώ και χρόνια και άσε το Κορωπί στην ησυχία του.
Επίσης αν έχεις πολιτικά balls να χωροθετήσεις δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων στα ανενεργά λατομεία σε Φιλοθέη/Γαλάτσι.

ΕΛΛΗΝΑ νομίζω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε η τοποθέτηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα αρνητική για απορρίμματα στο Κορωπί σε σχέση με αυτή τιυ Δημάρχου...
Από: J.Lopez
 Όταν στην ιστορία μαθαίναμε για τον Νέρωνα, αναρωτιόμασταν για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου που
παρακολουθούσε να καιγεται η Ρώμη, απάγγελνε στίχους και έπαιζε τη λύρα του.
Όταν η κυρία Δούρου εμφανίστηκε την τρίτη ημέρα της φωτιάς με διάγγελμα, ήταν Αύγουστος και τρώγαμε σύκα;
Από: Σωτήρη Πελ.
 Βρίσκω "CAT" την άποψη σου για το θέμα πολύ καλά οριοθετημένη και σωστά τοποθετημένη.
Μια ένσταση έχω.
Να προσέχεις τις ξεκάθαρες θέσεις ........ .
Όταν μιλάμε για δημοτικές παρατάξεις συνηθίζετε οι αποφάσεις να είναι ομόφωνες και όλα τα στελέχη να χουν ίδια γραμμή.
Εδώ με την ΠΠΚ, έχω μπερδεύει!
Περισσότερο με ιδεολογικό Παντοπωλείο Πολιτών Κορωπίου μοιάζει πάρα με Πρωτοβουλία Π.Κ .
Βάστα μια πισινη γιατι έλειπε η πλειοψηφία των συμβούλων της ΠΠΚ , ΜΑΘΑΙΝΩ.
Άραγε, λόγω διακοπών ή αναλόγως τα θέματα......εναλλάξ παρουσία;
Δεν ξέρω εάν ήταν ολοι ,ποια θα ήταν η θέση της παράταξης;
Στο λέω "Cat" , γιατί
όταν ακούγεται κάτι ενάντια σε Σύριζα, Φιλίππου και Δούρου, κάποια άτομα βγάζουν Ιλαρά για το κόμμα.
Από: Marion Cobretti
 Cat
Δεν ξέρω ποιο λεξικό Νεοελληνικής έχεις, καλό όμως είναι να κάνεις μετάφραση όλη την πρόταση ή κείμενο.
Μην παίρνεις μόνο μεμονωμένες λέξεις γιατί βγάζεις προς τα έξω λάθος συμπεράσματα.
Τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εντός της ΠΠΚ τα ρώτησες ή ρωτήθηκαν;
Μήπως η ΠΠΚ έχει ομοφωνη γνώμη σαν την τριλογία Κιούση-Κερασιωτη-Γκικα Γ. στην συγκέντρωση για τους Ρομά;
Κοίτα, άκου, μίλα.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS